איך להכין את העוף המושלם – המדריך המלא

בין הפרמטרים המשפיעים על מטבחים שונים מצויה החקלאות המקומית והגידולים, עלויות חומרי הגלם ותנאי מזג האוויר. במדינת ישראל בשל כל אלו וסיבות רבות נוספות העוף מהווה מרכיב מוביל במטבח הישראלי, הן במנות היום-יומיות והן בתבשילי אוכל לשבת.

אנו נהנים מהעוף בנתחים מוקפצים, בשלמותו בתנור ממולא או בבישול ארוך, במרקים, בטיגון ועוד, העוף אינו בהכרח מנה קלה להכנה ויש להכיר את הנתח והמנה על מנת להקפיד על כללים נכונים להצלחה:

התאמה בין נתח למנה

העוף נפרס למספר נתחים מוכרים אשר כל אחד מהם מתאים לאופי אחר של בישול והכנה. חזה העוף הוא דק יותר ומטבעו יבש למדי ועל כן מתאים לטיגון או צליה מהירה.

בצליה יש להשרות אותו קודם לכן בתבלינים ובנוזל על בסיס מים או שמן. חזה העוף מתאים גם להקפצה במנות עשירות בירקות ונוזלים.

עוף שלם עוף שלם

עוף שלם הוא מנה נאה לעין ולחך, ומתאים במיוחד לאפייה בתנור. יש לעטוף את העוף בתיבול עשיר מכל הצדדים, הן להענקת צבע עשיר והן להספגה של טעמים.

ניתן למלות את העוף באורז, ירק או בשר, אולם חשוב לדעת כי כמות המילוי המתאפשרת אינה גדולה ובמידה ויש לה משמעות בארוחה יש להגיש אותה גם כתוספת בנפרד.

עוף מכובס מבושל או מכובס?

עוף במרק יקנה לו טעם עשיר ונפלא ששום אבקה לא יכולה לשחזר, אולם הנתחים עצמם יספגו את המים ויהפכו למה שמכונה עוף מכובס.

יש מי שמחבב את זה ויש מי שימנע מלהיכנס למטבח על מנת שלא להיתקל בנתחים המקומטים הללו.

מי שמעוניין בעוף מבושל ורך שאינו נראה כאילו עבר כביסה ימצא את התשובה ברוטב. בישול של עוף חייב להיעשות ברוטב עשיר וסמיך במיוחד העוטף את העוף מכל הצדדים שלו אולם אינו מכסה אותו לחלוטין.

עןף בתנור עוף בתנור?

על מנת ליהנות ממנת עוף בתנור ששומרת על עסיסיות חשוב לאפות את העוף בחום בינוני עד נמוך ולאורך זמן, בכלי חרס או ברזל יצוק ובמעטפת של ירקות המפרישים נוזלים שנספגים בעוף.

יש לכסות את העוף במכסה של הכלי, בנייר כסף או לאטום אותו בשקית בישול. להשגת צבע זהוב ומרקם קריספי ניתן להסיר את הכיסוי כעשרים דק’ לפני ההגשה.

תוספות לאוכל תוספות

עוף הולך נהדר עם כל סוגי התוספות, משתלב עם אורז, פסטות, ירקות ושלל קטניות. גם במסעדות ומתחמי אוכל מוכן העוף יגיע כמנה עיקרית לצד תוספות עשירות שיהפכו את הארוחה למושלמת.

 

 

סלטים לאוכלסלטים

לא רק בתפריטי דיאטה ובריאות מנת העוף תוצע לצד סלטים. דווקא מנות עוף בתנור או עוף מבושל מתאימות פחות לסלטים החיים, ומשתלבות נהדר עם סלטים לשבת מבושלים דוגמת גזר מרוקאי חריף, מטבוחה, חצילים ומנות נוספות.

מלח  מלח גס

למלח גס ישנה תכונה של הצמדות לעוף ולבשר וטעמו עשיר ומזכיר את טעם מלח הים הטבעי. במנות עוף בתנור או בבישול ארוך מומלץ להשתמש במלח גס שבהמשך יתפוצץ בפה ביחד עם הטעמים הנוספים של המנה.

מוקפץ מוקפצים

הסוד של מנות עוף מוקפץ שמאפיינות מאוד את המטבח האסייתי הוא יחס נכון בין כמות הירקות במנה לנתחי העוף.

יחס נכון הוא כזה שבכל ביס יעלה ויבוא נתח של חזה עוף עסיסי לצד ירקות מוקפצים וקריספיים בתיבול עשיר.

חברת הקייטרינג סלמון היא חברת קייטרינג בפתח תקווה המספקת שירותי הזמנת אוכל מוכן, איכותי, טרי וטעים לתושבי הסביבה.

במקום ניתן למצוא מנות עוף עשירות בטעמן ואיכותן, לצד סלטים, תוספות ושלל מנות מגוונות בטעם ביתי.