איך מכינים חומוס ביתי? המדריך המלא

חומוס הוא אחד המאכלים הפופולאריים ביותר בקרב ישראלים.

הוא מלווה ארוחות רבות ואי אפשר להתחיל בלעדיו ארוחה.

הכנת חומוס ביתי

אכן, החומוס מהווה חלק בלתי נפרד כמעט בכל סעודה ואירוח. הוא עשוי ללוות את המנה הראשונה כסלט.

הוא עשוי לשמש כמנת פתיחה או להיות ארוחה עיקרית ומנת חלבון מזינה בפני עצמה.

כי בכל מטבח ישראלי יש נוכחות לחומוס. ורבים גם מנסים להכין אותו בכוחות עצמם.

האם ניתן להכין בבית?

מרביתנו נוהגים לקנות חומוס מוכן שמיוצר על ידי חברות הסלטים או מסעדות.

אבל כדאי לדעת שמדובר על מאכל פשוט שניתן להכין אותו בקלות רבה.

וכל מטבח ישראלי יוכל להפיק תוצרת של חומוס טעים ומזין. בסך הכול מדובר על תהליך פשוט בו טוחנים גרגרים, מוסיפים טחינה, לימון ותבלינים וזהו זה.

גם אתם ניסיתם והייתם בטוחים שהתוצאה תהיה מושלמת? חשבתם שהחומוס שלכם יהיה אלוף והתאכזבתם? אז מה בכל זאת גורם לכך שהחומוס הביתי לא תמיד משתווה למה שמוצע בחנויות? ולמה לכל אחד יוצא משהו אחר? בואו וקבלו עשרה טיפים מעולים להכנת חומוס ביתי מושלם.

 

 

10 טיפים להכנת חומוס טעים באמת

♦ בחרו גרגרי חומוס יבשים קטנים.

אם אתם משיגים כאלו מזן הדס – מה טוב. לכל זן של חומוס יש תכונות אחרות ולכן יהיו הבדלים מבחינת התוצאה גם אם נבצע אותו תהליך הכנה.

♦ חשוב להשרות את החומוס במים למשך שתים עשרה שעות לכל הפחות.

תהליך ההשריה מנפח את הגרגרים ומרכך אותם, וכך מכין אותם היטב לשלב הבישול.

במהלך ההשריה הם מתנפחים וגדלים משמעותית.

המדריך המלא להכנת חומוס ביתי

♦ לאחר ההשריה ניתן לבשל את החומוס במים רותחים.

קשה להעריך כמה זמן ידרוש הבישול. אך חשוב לציין כי עם סיום הבישול גרגרי החומוס צריכים להיות רכים מאוד ונימוחים בפה.

♦ חומוס דורש זמן בישול ארוך יחסית. אך ניתן לקצר אותו באמצעות הוספת כפית סודה לשתייה לכמות של חצי ק”ג חומוס.

ניתן להוסיף את הסודה לשתייה בתהליך ההשריה או בתהליך הבישול.

אם כי חשוב לשים לב שיש גורסים שהסודה לשתייה משפיעה על הטעם. לחילופין ניתן לבשל את החומוס בסיר לחץ.

♦ רוצים להכין חומוס בלי לטרוח סביב ההשריה והבישול הממושך? ניתן להכין חומוס מגרגרים בקופסת שימורים.

גרגרים אלו כבר עברו תהליך בישול והם רכים ומוכנים לטחינה.

♦ קחו שתי כוסות של גרגרי חומוס מבושלים והניחו אותם בתוך מעבד המזון.

הוסיפו ככוס אחת של טחינה גולמית מעורבבת היטב. מספר כפות מיץ לימון, שום, מים קרים, חצי כפית מלח ומעט כמון.

♦ הגיע הזמן לטחון את כל המרכיבים הללו לתערובת דקה.

במידה והתערובת סמיכה מידי לטעמכם ניתן להוסיף כמות נוספת של מים להשגת המרקם הרצוי לכם. כדאי לטעום ולתקן את התיבול במידת הצורך.

♦ ניתן לשמור במקרר חומוס למשך מספר ימים בתוך קופסה אטומה.

♦ תהליך הקירור גורם לכך שהחומוס יהיה מעט סמיך יותר.

קחו נתון זה בחשבון בעת שאתם מחליטים כמה מים להוסיף לתערובת.

♦ מומלץ להגיש חומוס בקערית קטנה או צלחת עגולה. זלפו למעלה שמן זית ופזרו מעט פפריקה מתוקה או כמון.

כמו כן כדאי להניח מספר גרגרים מבושלים ולפזר אותם לקישוט המנה.

הולכים לנסות את זה? התהליך אמנם לא מורכב, אבל קשה להשיג את התוצאה המדויקת ואת הטעם הרצוי.

אז אם אתם רוצים ליהנות מחומוס ביתי בטעם משובח מוזמנים ליצור קשר עם סלמון אוכל של בית – אצלנו מכינים אוכל ביתי ואת החומוס הטעים ביותר לצד מגוון ענק של סלטים!