הכנת תפוחי אדמה בתנור – המדריך המלא!

מה? תפוח אדמה! כן, זו התוספת הפופולארית והאהובה ביותר במטבח הישראלי.

יש לו נוכחות רבה וכמעט בכל ארוחה שמכבדת את עצמה נפגוש את תפוחי האדמה בגרסה זו או אחרת.

פירה, תפוחי אדמה אפויים, צ’יפס וכן הלאה כיד הדמיון הטובה. אכן, תפוחי האדמה הם פחמימה משביעה מהטבע.

רך מבפנים – פריך מבחוץ

אמנם תפוח אדמה הוא מאכל אהוב. אבל רבים וטובים טרם הצליחו לפענח את הדרך הנכונה להכנת תפוחי האדמה טעימים באמת.

אלו שרכים מבפנים ונימוחים בתוך הפה, אך מבחוץ הם פריכים ומגרים! כדי להשיג את המטרה הזו יש לדעת כיצד לטפל בתפוחי האדמה ואיך לבצע את תהליך ההכנה שלכם.

כיוון שרק כאשר מדייקים בהכנה ניתן להשיג את התוצאה המקווה. אז אם גם אתם רוצים להצליח להכין תפוחי אדמה כאלו – בואו וקראו את המאמר הבא.

 

 

כך תכינו את תפוחי האדמה המושלמים

בואו וקבלו מספר טיפים והוראות שיעזרו לכם להצליח להפיק במטבח שלכם את תפוחי האדמה הנחשקים אותם אתם מנסים לאפות.

   טריק מקצועי שרבים עושים בו שימוש הוא הכנת תפוחי אדמה בתנור מתפוחים שכבר עברו בישול.

כלומר, מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם, מועכים אותם ביד במועך פירה ואז מעבירים אותם לתנור.

מעיכה זו גורמת לכך שהמרכיב העמילני ישתחרר החוצה כך שמרכז תפוח האדמה יהיה נימוח ואוורירי, ואילו החלק החיצוני מקבל צבע זהוב ומרקם פריך.
   כדי להצליח חשוב מאוד לבחור תפוחי אדמה מתאימים. היות וקיימים זנים רבים של תפודים יש לאתר את התפודים המתאימים ביותר לשיטת אפייה זו.

מומלץ לבחור תפוחי אדמה קטנים אבל לא קטנים מידי כדי שיהיה בהם מספיק ‘תוך’ רך ואוורירי ליהנות ממנו.

תפוחי אדמה בשם ראטה מתאימים מאוד לשיטת הכנה זו. ובכלל תפוחי אדמה אדומים מתאימים יותר מאחרים.

אם אתם מצליחים למצוא תפוחי אדמה שמיועדים להכנת צ’יפס זה הטוב יותר כיוון שהם מקבלים שכבה פריכה באפיה.
 בעבר היה נהוג ומקובל לקלף את תפוחי האדמה. אך אם אתם רוצים לשמור על הערכים התזונתיים של הירק, ויחד עם זאת לקבל מעטה פריך במיוחד לתפוח האדמה – אל תקלפו.

כך המנה תהיה טעימה יותר ותכניסו לפיכם גם סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים.
  התחלת בישול של תפוחי אדמה תיעשה במים קרים.

כיוון שכאשר תפוחי האדמה מתחממים בהדרגה יחד עם המים, העמילן מתייצב בקצב הדרגתי. התוצאה היא נעימה וחלקה יותר.
  מומלץ להמתין עד שתפוחי האדמה יתקררו מעט. אז לאחר שהוצאתם את התפודים המבושלים מהסיר אל תמהרו למעוך אותם.

אלא המתינו לקירור מועט. כאשר התפודים מתקררים העמילן מתייצב ויש פחות אדים. כך שבמהלך האפייה התפודים יזהיבו באופן אחיד.
  וודאו כי יש רווח הולם בין התפודים. כיוון שהלחיצה עם המועך מגדילה את השטח שהם צריכים.

גם לאחר המעיכה צריך להישאר רווח כדי שהחום יצליח לחדור לכל אחד מהם ולהשחים אותם כהוגן.

  כעת הגיע הזמן לשמן, לתבל ולהכניס לתנור.

אפו את התפודים ועקבו אחר המראה שלהם. הזמן המומלץ לאפייה הוא כעשרים דקות. אבל הוא משתנה בין תנור לתנור.

בואו לאכול תפודים מושלמים

התיאבון מתעורר ואתם רוצים לאכול תפוחי אדמה מושלמים? אצל סלמון אוכל ביתי מכינים לכם תפוחי אדמה בשיטות העבודה הטובות ביותר! גם אתם מוזמנים לחוש את הטעם המיוחד של תפוחי האדמה של סלמון!