טיפים להכנת השניצל המושלם

למרות שמקורו של השניצל הוא לא בישראל, הוא נחשב לאחד המאכלים האהובים על ישראלים ובכל גיל. אנו אוהבים לאכול אותו לצד תוספות שונות, יחד עם סלט ירקות קצוץ, יחד עם צ’יפס, פירה, יחד עם ירקות אפויים בתנור או לצד פתיתים.

השניצל הוא מנה מצוינת לארוחת הצהריים או לארוחת הערב החמה ואפשר אפילו לאכול אותו בתוך לחמנייה או פיתה טרייה. ישנן כמה גרסאות לשניצל, תיבולים שונים וגם בשרים שונים שמהם ניתן להכין אותו, כך או כך: הוא בהחלט טעים! אז, איך מכינים את השניצל המושלם? הנה כמה טיפים שיעזרו לכם במשימה הזו:

  עובי נכון של נתח הוא הסוד

גם אם אתם אוהבים להזמין אוכל מוכן הביתה, במקום להכין לעצמכם ולשאר בני המשפחה, סביר שמדי פעם אתם מכינים גם שניצל יחד עם תוספות שונות לארוחה. כדי להכין את השניצל המושלם, חשוב לתת דגש לעובי נתח הבשר. על הנתח להיות דק, אך לא מדי.

שניצל עבה מדי יהיה פחות נעים ללעיסה וסביר שייקח גם זמן רב לטגן אותו. ולכן, כשאתם מכינים את השניצלים, וודאו שהם דקים. אם לא, חתכו אותם דק יותר מכפי שקיבלתם אותם והקפידו לטגן אותם כהלכה.

 תיבול מתאים

תיבול נכון יכול לעשות את כל ההבדל בין מנה טעימה וטובה לבין אחת שלא. אם יצא לכם להזמין בעבר שירותי קייטרינג בפתח תקווה או בכל מקום אחר, סביר ששמתם לב גם לעניין תיבול האוכל. כאשר האוכל מתובל כהלכה, הוא טעים בהרבה.

ולכן, למכינים שניצל, מומלץ לתת דגש גם לעניין התיבול. אפשר לתבל שניצל בדרכים שונות, כאשר התיבול המושלם, כפי שטוענים רבים כולל שימוש באבקת שום וגם חרדל. לביצה, שאותה “מקשקשים” לפני שטובלים בה את השניצל, יש להוסיף אבקת שום וגם מעט חרדל. אלה יתרמו לא מעט לטעם של השניצל ויהפכו אותו למוצלח בהרבה.

 

 

 ציפוי מיוחד

רובנו נוהגים לצפות את השניצל בפירורי לחם רגילים. דרך קצת שונה וללא ספק כזו ש”מקפיצה” את טעמו של השניצל והופכת אותו לטעים הרבה יותר, כוללת שילוב של פירורי לחם עם פנקו.

פנקו הם פירורי לחם גם כן, אך שונים מאלה המקובלים יותר. הם גדולים יחסית ואווריריים מאד. מקורם הוא ביפן, אולם אפשר למצוא אותם במטבחים מערביים רבים מאד בזכות הקריספיות הנהדרות וה”רעננות” שהם תורמים לכל מנה. אם רוצים לגוון עוד יותר, אפשר להוסיף לציפוי גם ביסלי מפורר.

 לשים לב לטמפרטורת הטיגון

טיפ נוסף שיעזור לכם להגיע אל השניצל האולטימטיבי קשור בטיגון עצמו. כדאי לחמם את המחבת לפני הוספת השמן וכשהיא חמה, אך לא מדי, להוסיף את השמן. כמה שניות לאחר מכן כדאי להוסיף את נתחי השניצל למחבת.

מומלץ מאד שלא להמתין זמן רב, שכן אז עשוי השמן להישרף, מה שישפיע על הטעם ויהפוך את השניצלים למרירים מדי. יש להקפיד שלא לטגן כל צד זמן רב מדי ולהפוך לצד השני כשהצד המטוגן נהייה בצבע חום בהיר. את השניצל המוכן יש להעביר לצלחת גדולה המכוסה בנייר סופג, כדי לספוג שאריות של שמן לפני ההגשה.

טיפים להכנת שניצל

אם הזמנת אוכל היא עניין שבשגרה אצלכם ואתם כמהים לשניצל טוב, “סלמון” הוא הכתובת. תוכלו להזמין שניצל טרי וטעים ומנות נוספות, שיהפכו את הארוחה שלכם למשביעה עוד יותר. ואם בכל זאת אתם רוצים מדי פעם גם להכין אוכל ביתי טעים, שניצל הוא בהחלט הפתרון.